Veel gestelde vragen Horzehoods

Waar gebruik je Horzehoods voor?

Horzehoods zijn voor verschillende doeleinden te gebruiken. Door zijn multifunctionaliteit wordt hij gebruikt door recreatieruiters, wedstrijdruiters en professionals.
Gebruik hem voor de wedstrijd, zodat de vacht glad en glanzend blijft en voorkom dat je paard vies is de ochtend van de wedstrijd.
Horzehoods houden manen en vlechtjes keurig op hun plaats.
Ze worden ook gebruikt in de winter om geschoren paarden extra warmte te geven en om te voorkomen dat de paarden op de hals in het haar schieten.
Horzehoods worden ook vaak verkocht aan mensen met paarden die gevoelig zijn voor vliegjes in de zomer.
En als laatste: het oog wil ook wat en zo'n Horzehood maakt de wedstrijd outfit van je paard helemaal compleet.

 

Zijn de Horzehoods gemaakt van 100% Lycra?

Nee, Hoods van andere merken zijn vaak wel gemaakt van 100% lycra, maar bij Horzehoods hebben we er voor gekozen om zelf een stof te ontwikkelen, omdat pure lycra vaak na het wassen zijn pasvorm verliest. Onze stof, gemaakt van 12% lycra, voelt zijdezacht aan, strecht in vier richtingen en behoudt zijn pasvorm.  Het schuurt ook geen manen af.

Kun je Horzehoods gebruiken in de wei of paddock?
In eerste instantie zijn de Horzehoods ontworpen voor het bovenstaande gebruik en we hebben ze uitvoerig en langdurig getest op het gebruik in de stal en op transport. Door deze lange testfase hebben we een Hood ontwikkeld die, wanneer correct aangebracht, niet verschuift. Dit gebeurt dus ook niet in de wei of paddock!
De enige reden waarom we er niet mee advereteren om ze buiten te gebruiken, is omdat ze niet waterdicht zijn en de stof gevoeliger is dan een stof die wel waterdicht is. De stof van de Horzehoods droogt wel heel snel.
Wij advereteren dus niet met buitengebruik van de Horzehoods, maar er zijn wel heel veel mensen die ze buiten gebruiken; bijvoorbeeld in de winter onder een winterdeken of voor paarden die gevoelig zijn voor vliegjes.

Kan mijn paard een Horzehood ook in de zomer dragen?

Ja hoor, dat is geen probleem. De stof is zo gemaakt dat het vier kanten uit stretcht en daarnaast is de stof ademend.

 

© 2012 - 2019 Glamhorse | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel