Tien tips voor een fotoshoot met je paard

Wie wil nou niet prachtige foto's van zijn paard of pony. Tegenwoordig zijn er heel veel goede fotografen die je geliefde viervoeter prachtig op de foto kunnen zetten, maar als je paard zelf niet tot in de puntjes verzorgd is, wordt de foto toch minder mooi. We hebben tien tips op een rijtje gezet om je paard helemaal op en top te krijgen voor een fotoshoot.

1. Het begint er natuurlijk mee dat je paard goed schoon is. Was hem een dag van te voren helemaal. Gebruik bijvoorbeeld Highshine Shampoo om hem extra te laten glanzen. Moet je hem nog toiletteren of opscheren? Doe dit dan voor het wassen.
2. Na het wassen spuit je de staart in met antilklit en maak je drie vlechten, die je vervolgens weer met elkaar verwerkt in één vlecht. Gebruik een staartzak om de staart ook echt schoon te houden. De hoeven vet je in om vuil af te weren. Het lijf van je paard spray je in met Sparkle (geen glitters) of De Luxe Coat Gloss voor nog meer glans.
3. Heeft je paard witte benen? Gebruik dan Body en Leg Whitener na het wassen, om de benen ook echt wit te laten zijn op de foto.
4. Doe je paard een deken op en een Horzehood om hem schoon te houden.
5. Zorg dat je de spullen die je tijdens de fotoshoot gaatgebruiken een dag van te voren goed schoon maakt, zoals halster, hoofdstel, zadel, bandages etc.
6. Afhankelijk van het ras worden de manen gevlochten de dag van de shoot.
7. Op de dag van de shoot breng je ook de finishing touch aan. Gebruik Highlighter Gloss om ogen, neus en jukbeenderen extra te laten glimmen. Wil je juist een diepere uitdrukking van de ogen? Dan kun je Make Up Black spaarzaam om de ogen aan brengen. De staart kam je uit en spuit je in met Sparkle voor extra glans. De hoeven voorzie je van olie of vet of gebruik zwarte Hoofpaint om alle hoeven een mooie zwarte kleur te geven. Zwarte hoeven laten de beweging van een paard iets mooier uitkomen op een foto. Gebruik ook wat Highlighter Gloss op de voorknie en de hakken. Wrijf met een zachte borstel, doek of wollen handschoen over het lijf om de glansspray zijn werk te laten doen.
8. Zorg dat jij je haren ook gewassen hebt en dat je kleren schoon zijn. Stem de kleuren van je kleding af met die van het dekje en bandages. Gebruik rustige kleuren om de aandacht op de foto bij je paard te houden.
9. Controleer of alles netjes op je paard zit. Past het tuig goed? Zitten de neusriem en frontriem recht? Zijn de riempjes netjes door de lussen? Steken er ook nergens haren uit de vlechtjes?
10. Zorg dat je tijdens de shoot de volgende dingen bij de hand hebt: een schone doek, (staart)borstel, Highlighter Gloss en een kalkblok om vlekjes aan witte benen of bles weg te werken.

Succes! Op naar prachtige foto's!!!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Glamhorse | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel